Tokion kesäolympialaisten avajaiset perjantaina 23.7.2021

19/07/2021
Tiedotteet

Tokion kesäolympialaiset käynnistyvät perjantaina 23. heinäkuuta ja kestävät aina 8. elokuuta asti. Suomea Tokiossa edustaa yhteensä 47 urheilijaa 12 eri urheilumuodossa. Voit tutustua Suomen joukkueeseen Suomen olympiakomitean sivuilla. Kisojen aikataulu ja tulokset kannattaa tarkistaa Tokio 2020 virallisilta nettisivuilta.

Mukaan Tokion olympiatapahtumiin pääset helposti ja turvallisesti television välityksellä, sillä olympialaiset ovat katsottavissa laajasti vapailla kanavilla! Suoria lähetyksiä näet TV5:selta, Kutoselta ja Yleltä sekä maksukanavilta kuten Eurosport 1 ja 2 -kanavilta. Alta voit lukea kanavakohtaisesti, miten olympialaiset niillä näkyvät.

Aivan kaikki olympialaisten tapahtumat näet vain Discovery+ -suortoistopalvelusta, jossa jokaiselle ottelulle tai kilpailulle, oli kyseessä alkuerä tai finaali, löytyy oma lähetys.

TV5

TV5 toimii Discovery Finlandin virallisena olympiakanava, joka tarjoaa lähetystä kisoista 24/7. Aamuyöstä alkavat suorat lähetykset jatkuvat koko päivän klo 17 saakka keskittyen erityisesti uinnin ja koripallon tapahtumiin.

Alkuillasta esitetään palloilulajien, uintiurheilun ja yleisurheilun koosteita ja klo 20.00 – 20.30  päivän kiinnostavimmat olympiatapahtumat käydään läpi studiolähetyksessä. Klo 20.30 – 21.00 saa vuoron koripallostudio, jossa Discoveryn koripalloasiantuntijat purkavat päivän otteluita yhdessä studiojuontajan kanssa. Myöhemmän illan ja yön ohjelmisto TV5:lla sisältää kisakoosteita päivän tapahtumista sekä studio-ohjelmien uusintoja klo 22.30 – 23.30.

Kutonen

Vapaasti katsottava tv-kanava Kutonen keskittyy olympialaisten aikaan pääasiassa nyrkkeilyyn ja jalkapalloon. Suorat lähetykset näistä lajeista näkyvät pääsääntöisesti klo 11 – 16.

Ylen kanavat

Yle TV2 on Yleisradion olympialaisten pääkanava televisiossa. Kisalähetyksiä nähdään laajasti eri lajeista aamuyöstä alkuiltaan asti, lukuun ottamatta vesiurheilua (kuten uinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo) ja koripalloa. TV1:ssä keskitytään seuraamaan yleisurheilua. Television puolella kisalähetyksiä on luvassa lähes 400 tuntia. Ylen sivuilta löydät tiedot suomalaisten aikatauluista ja päivän Ylen tv-lähetyksistä. Muista myös Yle Areena, jossa on katsottavissa parhaimmillaan viisi samanaikaista kisafeediä!

Eurosport 1 ja 2

Eurosport 1 -kanava keskittyy olympialaisten avausviikolla erityisesti tenniturnaukseen ja toisella kisaviikolla yleisurheilun tapahtumiin. Tarjonnassa on kuitenkin monipuolisesti myös muita lajeja iltakoosteineen. Lähetykset ovat pääasiassa suomeksi selostettuja.

Muistathan, että Maxivision asiakkaana saat Eurosport 1 -kanavan asiakasetuna. Voit avata kanavan veloituksetta käyttöösi Palvelukeskuksen kaupasta, välilehdeltä Bonus HD-kanavapaketti.

Eurosport 2 -kanava tarjoaa yhteiseurooppalaista lähetystä laajasti eri olympiatapahtumista. Lähetykset on selostettu englanniksi. Huomathan, että Eurosport 2 on maksukanava, joka sisältyy Maxivision Perhe (12€/kk) ja Sportti -kanavapaketteihin (8€/kk).