Television katselutavat muuttuvat – näistä syistä yhä useampi valitsee IPTV:n

29/07/2019
Tiedotteet

Television ja viihteen katselutavat ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana – perinteisten jakelutapojen rinnalle nykyaikaisia vaihtoehtoja Perinteisempien antenni-, kaapeli- ja satelliittitelevisioiden rinnalle on noussut vuosi vuodelta suosiotaan kasvattava IPTV. Liikenne- ja viestintäviraston tutkimuksen mukaan IPTV-palvelujen käyttäjämäärä Suomessa kaksinkertaistui vuosien 2012-2018 aikana, ja saman trendin odotetaan jatkuvan. lähde.

IPTV tuo iäkkäämmänkin television nykypäivään  

IPTV:n suosiota selittää tarkka kuvanlaatu, lisäkanavien ja videokirjastojen laaja valikoima sekä nykyaikaiset ominaisuudet, jotka saa IPTV-päätelaitteen avulla vanhempaankin televisioon. Tallennuspalvelujen avulla television katselusta tulee joustavaa, kun ohjelmat voi katsoa aikataulutetun ohjelmaoppaan sijaan juuri silloin kun itse haluaa. Maxivisionin tallennuspalveluun kuuluvalla Aloita alusta -ominaisuudella mahdollistetaan se, että ohjelman voi katsoa kokonaan, vaikka tallennuksen laittaisikin päälle kesken ohjelman.

Lisäpalveluvalikoimista löytyvät lisäkanavat ja -kanavapaketit tarjoavat laajan valikoiman katsottavaa moneen makuun. Suosittuja palveluja ovat muun muassa C Moren ja Viasatin kanavapaketit, jotka tarjoavat huippu-urheilua, kuten Mestarien liigan ja NHL:n sekä runsaasti elokuvia, dokumentteja, lastenohjelmia ja tv-sarjoja.  Mobiilisovelluksella suoria lähetyksiä, tallenteita ja videokirjastoja voi katsoa mobiililaitteilla missä ja milloin tahansa.

IPTV-päätelaitteissa on usein myös sovelluksia. Maxivision boksi sisältää SVT-Play ja YouTube -sovellukset, joilla sisältöjä voi katsoa ja hallita suoraan TV-ruudulta. Kuvan voi myös ”peilata” mobiiliapplikaation ja IPTV-päätelaitteen avulla TV-ruudulle älypuhelimesta tai tabletista.

Sen sijaan, että päivittäisi esimerkiksi kesämökin iäkkäämmän television uuteen, pienikokoinen IPTV-päätelaite on kevyt kuljettaa ja helppo asentaa loman ajaksi mökin televisioon. Näin vanhempaankin televisioon saadaan nykyaikaiset katseluominaisuudet, ilman suurempaa investointia.

Jääkiekon MM 2019
Jääkiekon mm-kilpailut 2019 keräsivät valtavat määrät katsojia TV:n ääreen. Kisat näytettiin maksutta MTV3-kanavalta, ja kaikki ottelut erikoislähetyksineen Antero Mertarannan selostamana C Morelta.

Miten IPTV toimii?

IPTV eli Internet Protocol TV on internet-protokollalla toimiva television jakelutapa. Yksinkertaisuudessaan IPTV toimii siis siten, että päätelaite vastaanottaa lähetyksen laajakaistayhteyden välityksellä, ja välittää kuvan televisioruudulle HDMI-piuhalla. IPTV:n käyttöön tarvitaan internet-yhteys, IPTV-päätelaite, ja HDMI-yhteydellä varustettu televisio.

Maxivisionin palvelu toimii kaikilla liittymätyypeillä joiden nopeus on vähintään 2 Mbps, ja palvelun voi ottaa käyttöön myös ohjelmoimalla mahdolliseen nykyiseen laitteeseen Maxivisionin ohjelmiston.

Miksi valita IPTV

  • mahdollisuus tilata lisäkanavia ja -palveluita joustavasti ja helposti
  • IPTV-jakelu ei ole riippuvainen antennijakelun tekniikkamuutoksista – säästyt laitepäivityksiltä
  • helppo ja edullinen käyttöönotto
  • sisältötarjonta on sama kaikkialla Suomessa – ei alueellisia muutoksia kanavatarjonnassa
  • päätelaitteen helppo liikutettavuus

Kotimainen Maxivision on tarjonnut IPTV-palveluita Suomessa jo yli 15 vuoden ajan, lue lisää palvelusta täältä.

Maxivision asiakaspalvelu vastaa mielellään kysymyksiin aiheeseen liittyen:

MA – PE 9 – 16 (09) 3508 267 tai tuki@maxivision.fi