Talven hiihtolajit täyteen vauhtiin

18/11/2022
Sisältötiedotteet, Tiedotteet

Hiihtolajit käynnistyvät täydellä teholla marraskuussa 

Varma alkutalven merkki on, että hiihtolajien maailmancup-kiertueet alkavat. Penkkiurheilijoita hemmotellaan talven mittaan maastohiihdon, mäkihypyn, yhdistetyn, alppihiihdon, lumilautailun, freestylehiihdon ja ampumahiihdon lähetyksillä. Osassa kausi saatiin käyntiin jo lokakuun puolella, kun taas suomalaisten suosikkilajien, muun muassa maastohiihdon osalta ensimmäiset kilpailut starttaavat marraskuussa.

Suomalaista loistoa ladulla, mäessä ja rinteessä

Hiihtoladulla katseet kääntyvät alkavalla kaudella itseoikeutetusti olympialaisissa menestyneisiin Niskasen sisaruksiin, Iivoon ja Kerttuun, ja toki kokenut Krista Pärmäkoski kuuluu edelleen maailman huippuhiihtäjiin. Suomalaisten menetysodotuksia lisää entisestää se, että venäläishiihtäjät on suljettu ulos kauden kisoista sekä Norjan supertähden Therese Johaug lopetti uransa viime kevääseen.

Mäkihypyn puolella mielenkiintoinen nimi on Niko Kytösaho, joka muutti kesällä Itävaltaan, ja on päässyt siellä harjoittelemaan maan kärkihyppääjien kanssa. Yhdistetyssä Ilkka Herola on ollut lajin nopeimpia hiihtäjiä jo vuosia, ja on valmiina napsimaan lisää palkintosijoja, kunhan hän saa mäkihyppyyn hiukan lisämetrejä.

Rinteessä suomalaisodotuksia pitävät yllä lumilautailun tähtikategoriaan kuuluvat Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas. Freestylehiihdossa ja erityisesti kumparelaskussa Jimi Salonen on kutkutellut kärkisijoja viime kausina.

Nostoja tulevista maailmancupin kisoista

 • Maastohiihto: Ruka 25.-27.11, Lillehammer 2.-4.12, Beitostølen 9.-11.12, Davos 17.-18.12 ja vuoden lopussa Tour de Skin avauskisa Val Müstair 31.12-1.1.2023
 • Yhdistetty: Ruka 25.-27.11, Lillehammer 2.-4.12, Ramsau 16.-17.12
 • Ampumahiihto: Kontiolahti 29.11-4.12(avauskisa)
 • Mäkihyppy: Oberstdorf 28.-29.12 (Keski-Euroopan mäkiviikon avauskisa)
 • Alppihiihto, lumilautailu ja freestylehiihto: kilpailuja lähes viikoittain

Näin seuraat talven suosikkilajeja

Talviurheilua katsot Ylen kanavilta ja maksullisen kanavatarjonnan puolelta. Johtuen laajasta laji- ja kisatarjonnasta osa lähetyksistä jakautuu useampien kanavien kesken. V premium -kanavapaketti (39,95€/kk) on talviurheilufanin ykkösvalinta, sillä pakettiin kuuluvilla kanavilla sekä Maxivisionin asiakasetuna saatavalla suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaylla nähdään eniten kilpailuja ja rutkasti lähetyksiä yksinoikeudella. Viaplay Talven talviurheilun pääkanavana toimii V sport + Suomi -kanava, joka on nähtävissä V premium -kanavapaketissa, Maxivision TV -tilauksessa (9,90€/kk), Maxivision TV Plus Lounea -tuotteessa (13,90€/kk) sekä kuituetulaiselle tarkoitetussa Mini-kanavapaketissa (4,90€/kk).

Mikä on Viaplay Talvi?

 • Viaplay Talvi on talviurheilun ohjelmakokonaisuus, jonka ohjelmia nähdään V sport -kanavilla sekä Elisa Viihde Viaplayn suoratoiston puolella.
 • Viaplay Talvi näyttää yli 450 talvilajien kilpailua suorana ja suomeksi selostettuna, joista n. 200 yksinoikeudella. Tällä kaudella luvassa on entistä enemmän jännitettävää, sillä Viaplay Talvi kattaa maastohiihdon maailmancup-kisat, MM-kisat sekä Suomen Cupit.
 • Maastohiihdon maailmancup starttaa Rukalla 25.-27.11.
 • Joulukuussa ja vuodenvaihteessa Viaplay Talvi näyttää yksinoikeudella kolme maastohiihdon MC-viikonloppua: Lillehammer 2.-4.12., Beitostölen 9.-11.12. ja Davos 16.-17.12.
 • Tour de Ski on katsottavissa kokonaisuudessaan vain Viaplay Talven lähetyksissä; yksinoikeudella Obersdorfin Tour de Ski -kilpailut 3.- 4. tammikuuta.
 • Keski-Euroopan mäkiviikon avauskisa Obersdorfissa 29.12. on katsottavissa yksinoikeudella ainoastaan Viaplay Talvessa.
 • Suurin osa FIS-talviurheilupaketin kisoista on katsottavissa V sport -kanavilla.
 • Iso osa talviurheilulähetyksistä tulee V sport+ Suomi -kanavalla, mutta osa lähetyksistä tulee muilla V sport -kanavilla tai pelkästään suoratoistossa Elisa Viihde Viaplayssa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.