Jääkiekon Liiga alkaa huomenna

12/09/2022
Sisältötiedotteet

Liigakausi käynnistyy tiistaina 13. syyskuuta Tampereella, kun hallitseva mestari Tappara saa vastaansa viime keväällä kukistamansa TPS:n. Liigan pääottelupäivät ovat keskiviikko, perjantai ja lauantai. Runkosarjan osalta pelit saadaan päätökseen 11.3.2023 jonka jälkeen kiekkokausi huipentuu keväällä pudotuspeleihin loppukarkeloiden aikataulujen selvitessä lähemmin.

Liigakausi 2022-2023 pähkinänkuoressa:

Runkosarja: 13.9.2022-11.3.2023

Joukkueet:  HIFK, HPK, Ilves, Jukurit, JYP, KalPa, Kärpät, KooKoo, Lukko, Pelicans, SaiPa, Sport, Tappara, TPS, Ässät

Ottelut: 450 (60 ottelua runkosarjassa per joukkue)

Mistä näet Liiga -pelit?

C More lähettää kaikki Liigan ottelut suorina lähetyksinä, jotka ovat katsottavissa Telia Liigapassilla Liiga -kanavilta. Maxivisionin asiakkaana voit hankkia Telia Liigapassin Palvelukeskuksen Kaupasta hintaan 29,95€/kk, vaikka vain kuukaudeksi  kerrallaan. Myös vapaasti katsottavilla kanavilla seurataan joka viikko suoraa Liiga -ottelulähetystä. Pääsääntöisesti torstaisin Subilla seurataan suoraa Hockey Night Live -lähetystä. Noin kerran kuussa torstain sijaan luvassa on lauantai-iltapäivässä MTV3-kanavalla kuukauden ottelu. Liiga-sisällöt löytyvät toki myös C More Total + -kanavapaketista, joka sisältää Telia Liigapassin lisäksi viihdettä ja C Moren urheilukanavien sisällöt. C More onkin todellinen huippukiekon koti, sillä Liigan lisäksi tarjonnasta löytyy niin Jääkiekon MM-kisat, Jääkiekon Mestarien Liiga (CHL), että Ruotsin (SHL) ja Sveitsin (NL) pääsarjat sekä Mestistä.

Pysyykö kiekkovaltikka Tampereella?

Viime kausi päättyi Tapparan mestaruusjuhliin, ja tamperelaisten kiekkomenestystä täydensi pronssia napannut Ilves, joka palasi 21 vuoden tauon jälkeen mitalikantaan. Uudenkarhealla Nokia Arenalla pelaavilta joukkueilta on lupa odottaa menestystä myös tulevalla kaudella, varsinkin kun molemmat saivat hyvillä hankinnoilla paikattua lähteneitä pelaajia.

Tapparan lisäksi mestarisuosikin viittaa on sovitettu Lauri Marjamäen alaisuuteen palanneelle Oulun Kärpille. Maajoukkueestakin tuttu ja viime vuosina Jokereita luotsanneelta Marjamäeltä löytyy kaksi mestaruutta aiemmalta Oulun pestiltä. Kahden edelliskevään hopeajoukkue TPS ja pelaajalegenda Ville Peltosen valmentama HIFK ovat monien arvioissa suurimmat haastajat edellä mainitulle kolmikolle. Myös toisen pelaajasuuruuden Olli Jokisen alaisuudessa oleva Mikkelin Jukurit on valmiina uusimaan runkosarjan toisen sijansa. Viime vuodet kyntänyt JYP hakee puolestaan Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen valmennuksessa paluuta takaisin pudotuspelijoukkueeksi.

Liigan kolme kovinta paluumuuttajaa

KHL:n tyhjennyttyä suomalaispelaajista on moni huippupelaaja tehnyt paluun kotimaan kaukaloihin. Listasimme alla kolme kovinta ja odotettua paluumuuttajaa.

1. Juuso Hietanen, HPK

Viime vuonna Leijonien paidassa olympiakultaa ja maailmanmestaruutta juhlinut puolustaja nähdään 15 kauden tauon jälkeen Liigassa.

2. Jori Lehterä, Tappara

NHL:stä ja KHL:stä tuttu juonikas hyökkääjää on eittämättä kova vahvistus Tapparan jo valmiiksi laadukkaaseen hyökkäysnippuun.

3. Marko ” Mörkö” Anttila, Kärpät

Kulttipelaajan maineeseen varsinkin Leijonissa noussut hyökkääjä valitsi monen yllätykseksi Kärppä-paidan vaikka monet uumoilivat paluuta Ilvekseen.

Liigan nuoret lupaukset

Moni nuori pelaajalupaus yrittää ponnistaa parrasvaloihin kokeneiden pelurien rinnalle. Olemme nostaneet erityisesti kolme nuorta pelaajaa, joita kannattaa seurata silmä tarkkana.

1. Joakim Kemell, JYP

Jo viime kaudella Liigassa säväyttänyt hyökkääjä napattiin kesän NHL:n varaustilaisuudessa 17. pelaajana Nashvilleen.

2. Niko Halttunen, HIFK

Isokokoisesta hyökkääjästä on povattu ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden suomalaista kärkinimeä.

3. Emil Järventie, Ilves

Entisen liigakiekkoilijan Martti Järventien poika, hyökkääjä säväytti kauden kynnyksellä järjestetyissä nuorten pelaajien testeissä.

C Moren kiekkotiimi

C Moren vahva kiekkotiimi täydentyy todellisilla konkareilla. Uutena asiantuntijana C Moren tiimiin liittyy vuoden 2011 maailmanmestari ja nelinkertainen Suomen mestari Janne Pesonen yhdessä mestarivalmentaja Jukka Jalosen kanssa. Liiga-kiekon pariin sukeltaa myös C Moren MM-kisastudioista tuttu kiekkolegenda Tero Lehterä. Lisäksi sanavalmiissa tiimissä asiantuntijoina jatkavat edelliskausien tapaan Niklas Bäckström, Pekka Saravo, Ari Vallin ja Siim Liivik. Studiota juontavat rautaisella otteellaan Suvi Puukangas ja Teemu Niikko.

Otteluiden tunnelmoinnista vastaa viime kausilta tuttu monipuolinen selostajakaarti. Pääselostajina jatkavat Jani Alkio, Antero Mertaranta, Mika Saukkonen ja Sebastian Waheeb.

“Jo Tapparan mestaruusjuhliin huipentunut upea Liiga-kevät keräsi huippuyleisöjä halleihin ja kotikatsomoihin. Sen jälkeen Liigaan on siirtynyt runsaasti huipputason vahvistuksia, joten asetelmat alkavaan kauteen ovat todella kutkuttavat. Myös C Moren tiimiin olemme saaneet huippuvahvistuksia ja jokainen odottaa jo malttamattomana kauden käynnistymistä. Liiga-kausi on C Morelle massiivinen tuotanto, kun pelkästään runkosarjassa pelataan yli 450 ottelua. Studioineen ja oheisohjelmineen pystymme tarjoilemaan Liiga-faneille korkealaatuista kiekkoviihdettä parhaimpina viikkoina joka ilta maanantaista lauantaihin”, C Moren jääkiekkosarjojen vastaava tuottaja Kalle Takala sanoo.