Formula 1 -kausi alkaa 18.3.-20.3.2022

16/02/2022
Sisältötiedotteet

Formula 1 -kausi alkaa Bahrainissa 18.3.-20.3.2022!

Formula 1 -kaudella 2022 ajetaan peräti 23 osakilpailua, alkaen 20.3. Bahrainissa. Uutena osakilpailuna kalenteriin on lisätty Miamin osakilpailu, ja lisäksi Australian, Kanadan, Singaporen ja Japanin osakilpailut palaavat kisakalenteriin. Kaudella 2021 ajetut Portugalin, Qatarin, Turkin ja Steiermarkin osakilpailut eivät ole enää mukana kaudella 2022.

Osakilpailut 2022:

20.3. Bahrain (Sakhir), 27.3. Saudi-Arabia (Jeddah), 10.4. Australia (Melbourne), 24.4. Italia (Imola), 8.5. USA (Miami), 22.5. Espanja (Barcelona), 29.5. Monaco, 12.6. Azerbaidzhan (Baku), 19.6. Kanada (Montreal), 3.7. Iso-Britannia (Silverstone), 10.7. Itävalta (Spielberg), 24.7. Ranska (Le Castellet), 31.7. Unkari (Hungaroring), 28.8. Belgia (Spa), 4.9. Hollanti (Zandvoort), 11.9. Italia (Monza), 25.9. Venäjä (Sotshi), 2.10. Singapore, 9.10. Japani (Suzuka), 23.10. USA (Austin), 30.10. Meksiko (Mexico City), 13.11. Brasilia (Sao Paulo), 20.11. Abu Dhabi (Yas Island)

Uutena kuljettajana nähdään Guanyu Zhou, joka debytoi Alfa Romeon kilpakuljettajana. Alexander Albon tekee paluun Williamsin kilpakuljettajana ajettuaan viimeksi Red Bull Racingillä kaudella 2020. Suomalaisväriä edustava Valtteri Bottas siirtyy Mercedekseltä Alfa Romeolle ykköskuskiksi, ja George Russell siirtyy Williamsilta Mercedekselle. Suomalainen formula-ikoni Kimi Räikkönen lopetti Formula 1 -uransa kauteen 2021.

Mistä katson formuloita?

Kaikki ennakko-ohjelmat, harjoitukset, aika-ajot sekä kilpailut maailman suosituimmasta moottoriurheilusarjasta ovat katsottavissa V sport kanavilla ja Elisa Viihde Viaplay-suoratoistopalvelussa. Formula 1 -kauden pääkanavat löytyvät V sport – ja V premium -kanavapaketeissa V sport -kanavilta.  Elisa Viihde Viaplay Total -suoratoistopalvelu kuuluu jokaiselle V premium -kanavapaketin tilaajalle asiakasetuna. F1 -ennakko-ohjelmia ja koottuja lähetyksiä näyttävä V sport + -kanava löytyy Maxivisionin Mini -kanavapaketissa, Maxivision TV -tilauksessa sekä toki myös V sport- ja V premium -kanavapaketeissa.

Formula 1 kausi käynnistyy Bahrainista 18.3.-20.3!

Formula 1 -kausi alkaa tulevana viikonloppuna Bahrainissa. Luvassa on sääntöuudistusten ja uudistettujen autojen värittämä kausi, joka luo hyvät lähtökohdat mielenkiintoiselle ja yllätykselliselle kaudelle.

Uutta on myös Viaplayn F1-tiimi, jolta ei asiantuntemusta ja kokemusta puutu. Mukana on peräti kolme entistä F1-kuljettajaa; Mika Häkkinen, Mika Salo ja Heikki Kovalainen sekä W Series -sarjassa kilpaileva Emma Kimiläinen. Asiantuntijoina lähetyksissä tullaan kauden aikana näkemään myös kansainvälisiä lajilegendoja kuten David Coulthardia ja Tom Kristensenia.  Kuljettajan näkemyksen kisoihin tuo myös kaksinkertainen Le Mans 24 h -kisan voittaja ja mm. Ferrarin lähettiläänä toimiva Toni Vilander. Teknisenä asiantuntijana lähetyksissä nähdään ja kuullaan F1 -sarjan insinöörinä toiminutta pitkän linjan asiantuntijaa Ossi Oikarista.

”Kauden avauskilpailussa huomio kiinnittyy totta kai autojen uusittuun aerodynamiikkaan. Jo testeissä on nähty, että vuoden 2022 autoilla pystyy ajamaan todella lähellä edellä menevää autoa, joten taistelun radalla pitäisi olla entistä tiukempaa. Tietenkin voimasuhteet paljastuvat vasta ensimmäisenä kilpailuviikonloppuna, joten siinäkin meillä on paljon mielenkiintoista seurattavaa”, lupaa Viaplayn asiantuntija Ossi Oikarinen.

Luvassa on myös entistä vahvempi läsnäolo paikan päällä jokaisena kisaviikonloppuna. Varikkotoimittajana Viaplayn lähetyksissä tullaan näkemään Mervi Kallio, joka on läsnä kisapaikalla jokaisessa lähetyksessä. Kisaviikonloput selostaa Niki Juusela, joka on samoin paikan päällä useimmissa kisoissa yhdessä vaihtuvan asiantuntijan kanssa.

Valitse ketä kuljettajaa seuraat tai katso mitä varikkosuoralla tapahtuu

Elisa Viihde Viaplayssa on perinteisen Formula 1 -lähetyksen lisäksi tarjolla myös useita rinnakkaislähetyksiä. Onboard-livelähetyksen avulla katsojat pääsevät seuraamaan F1-kisaa suoraan kuljettajan autosta käsin. Mixed-onboard -striimin lisäksi tarjolla on myös kolme valittua onboard-striimiä jokaisesta testistä, aika-ajosta ja osakilpailusta. Katsojat voivat seurata viikonlopun jokaisen ajotapahtuman Valtteri Bottaksen, Max Verstappenin tai kisakohtaisesti vaihtuvan kolmannen kuljettajan ajosta. Avausviikonlopussa Bahrainissa kolmannessa onboard-striimissä seurataan Lewis Hamiltonia. Kuljettajakameran kuvan lisäksi lähetys sisältää autokohtaisen nopeus-, KERS- sekä DRS-seurannan.

Onboard-lähetysten lisäksi tarjolla on myös Pitlane-striimi, jossa seurataan varikkoalueen tapahtumia,  TrackPositioning -stiimi, joka näyttää kuljettajien reaaliaikaisen sijainnin kilparadalla sekä Timing-striimi, jossa seurataan kuljettajien reaaliaikaista sijoitusta sekä kierrosaikoja.

Osa rinnakkaislähetyksistä on katsottavissa myös V sport -kanavilla.

Bahrainin osakilpailuviikonloppua analysoidaan peräti viiden asiantuntijan voimin

Viaplayn Formula 1- tiimi tulee olemaan läsnä kisapaikalla ennennäkemättömän vahvalla kokoonpanolla.  Ensimmäisenä viikonloppuna paikan päältä Bahrainista kisatunnelmia raportoi tuttuun tapaan Mervi Kallio. Asiantuntijoista Bahrainissa mukana on Mika Häkkinen, David Coulthard, Ossi Oikarinen sekä selostaja Niki Juusela. Luvassa on myös kattavat ennakko- ja jälkistudiot analyyseineen sekä lauantaina että sunnuntaina studioisäntä Iiro Harjulan johdolla. Asiantuntijoina studiossa ensimmäisessä viikonlopussa kisoja analysoivat Mika Salo ja Emma Kimiläinen.

”Kauden 2022 alku tulee olemaan poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Fanien ja kuljettajien kritiikkiin ohittamisen vaikeudesta on nyt vastattu, mutta samalla uudet säännöt ja muuttuneet autot tuovat omat haasteensa talleille ja kuljettajille. Uskon että avauskisassa on yllätyksiä luvassa. Bahrainin avauskisa sunnuntaina – siellä nähdään!” lupaa Viaplayn F1-asiantuntijana toimiva Mika Häkkinen.

Perjantai 18.3.

klo 13:55 1. vapaat harjoitukset; selostus Niki Juusela ja Ossi Oikarinen (V sport+ Suomi & Elisa Viihde Viaplay )
klo 16:55 2. vapaat harjoitukset; selostus Niki Juusela ja Ossi Oikarinen (V sport+ Suomi & Elisa Viihde Viaplay)

Lauantai 19.3.

klo 13:55 3. vapaat harjoitukset; selostus Niki Juusela ja Ossi Oikarinen (V sport+ Suomi & Elisa Viihde Viaplay)
klo 16:00 F1-studio; studiossa Iiro Harjula, Emma Kimiläinen ja Mika Salo (V sport+ Suomi & Elisa Viihde Viaplay)
klo 16:55 Aika-ajot; selostus Niki Juusela ja Ossi Oikarinen (V sport+ Suomi & Elisa Viihde Viaplay)
klo 23:30 Kooste aika-ajoista (V sport+ Suomi & Elisa Viihde Viaplay)

Sunnuntai 20.3.

klo 16:00 F1-studio; studiossa Iiro Harjula, Emma Kimiläinen ja Mika Salo (V sport 1 Suomi & Elisa Viihde Viaplay)
klo 16:55 Bahrainin Grand Prix; selostus Niki Juusela ja Ossi Oikarinen (V sport 1 Suomi & Elisa Viihde Viaplay)
klo 23:30 Kooste osakilpailuista (V sport+ Suomi & Elisa Viihde Viaplay)

*Muutokset mahdollisia

Formula 1 -lähetykset ovat katsottavissa Maxivisionin V premium -kanavapaketin V sport -kanavilla ja Elisa Viihde Viaplay Total -paketissa HD-kuvanlaadulla. V sport + Suomi -kanava löytyy myös Maxivision TV -tilauksesta sekä Mini -kanavapaketista. Formuloiden päälähetykset löytyvät V premium -kanavapaketista.